Deň otcov

Viete čomu je venovaná tretia júnová nedeľa? Sú to všetci muži, ktorý sa stali otcom. Tento deň sa pripomína dôležitosť muža v rodine a pri výchove detí. História vývoja tohto dňa siaha na začiatok 20. storočia až do ďalekej Ameriky. Američanka menom Grace Golden Claytonová chcela osláviť život 210 otcov, ktorí sa stratili v banskom nešťastí. Tento sviatok sa nestal hneď každoročne oslavovaným dňom.
Keď v roku 1910 pani Sonora Smart Doddová počula kázeň na deň matiek, tak chcela dopriať aj svojmu otcovi ocenenie, ktoré si zaslúži. Bol to vojnový veterán a okrem toho po smrti svojej manželky vychoval ich šesť detí. Otec pani Sonori sa narodil v júni a preto navrhla sláviť tento sviatok v mesiaci jún.
V nedeľu sa vybrali mladí chlapci do kostola ozdobení ružami. Bielu mali tí, ktorí svojho otca už stratili a červenú chlapci ešte zo žijúcimi otcami. Žiadosť o uzákonenie sviatku otcov bol podaný už v roku 1913, ale prezident ho uzákonil až v 1972 a tretia júnová nedeľa sa stanovila na deň osláv všetkých otcov na svete.

Sviatok sa rozšíril do celého sveta, aj keď sa v jednotlivých krajinách slávi iný deň. Pôvodný deň, tretiu júnovú nedeľu ho slávia v Amerike, Kanade, Japonsku, Veľkej Británií, česku aj na Slovensku, ale napríklad krajiny s katolíckou tradíciou, ako sú Španielsko, Taliansko oslavuje otcov na deň sv. Jozefa, 19. marca. V škandinávskych krajinách je tento významný deň druhú novembrovú nedeľu.

Takže každý, kto má otca, či už žijúceho alebo zosnulého, tak tento deň mu poďakujte za všetko čo pre Vás spravil za celý život. Jedným spôsobom vyjadrenia vďaky je podarovanie kvetov. Je jedno či je to kytica alebo črepníková rastlina. Dôležité je to, že na svojho otca myslíte.

Náš veľkoobchod rezaných kvetov a črepníkových rastlín Vás srdečne pozýva a sme si istý, že z ponuky si vyberiete niečo vyhovujúce Vašim požiadavkám.

V prípade záujmu o akúkoľvek kvetinu nás neváhajte kontaktovať telefonicky na čísle 036 74 93318 alebo napíšte email na prommer@kvetyprommer.sk
Darujte kyticu - Bratislava a okolie

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8