Deň sv. Valentína

Deň sv. Valentína pripadá na 14. februára, ktorý je aj sviatkom zamilovaných. Slávi sa už niekoľko desaťročí v rôznych kútoch sveta. Jedna z legiend vraví, že sv. Valentín bol kňaz žijúci v Ríme, v čase vlády cisára Claudiusa II, ktorého napadlo, že ženatí muži sú slabšími vojakmi, pretože sa musia starať o svoje rodiny, preto zakázal manželstvo. Sv. Valentín, však napriek zákazu ďalej zasnuboval a oddával zamilované páry. Keď sa to cisár dozvedel, dal ho popraviť.

V dnešnej dobe sa na deň sv. Valentína zamilovaní obdarúvajú valentínkami a ďalšími romantickými darčekmi, aby vyjadrili hĺbku svojich ľúbostných citov. Medzi najčastejšie a najjednoznačnejšie dary patria kvety. Sú najvďačnejším darom a nič sa nimi nemôže pokaziť. Je to jednoduchý spôsob, ako zapôsobiť na svoju polovičku, alebo vyčariť úsmev na tvári svojich blízkych. Vyjadrujú jednu z najmocnejších symbolík prejavu pozornosti a zdvorilosti medzi ľuďmi bez jediného slova.

Ak sa niekto rozhodne podarovať kyticu, nemusí vyberať iba jeden druh kvetov. Prevaha jednej farby v kytici môže veľa napovedať. Červená je farbou lásky a vášne, ružová znamená sympatie a náklonnosť. Žltá závisť, modrá zasa vernosť. Zlatá vyjadruje úctu. Kytica ladená do fialova je výrazom pokory a zelená zasa nádeje. Môžete sa rozhodnúť venovať, ako darček na valentína aj črepníkovú rastlinu. Už dávno neplatí, že je to nevhodné, presne naopak, v posledných rokoch sa rozrástol trend obdariť k sviatku niekoho izbovou rastlinou.

Preto sa rozhodnite darovať milovanej osobe na sviatok zamilovaných kvety, určite najviac potešia. Srdečne Vás pozývame do nášho veľkoobchodu. Nájdete u nás široký sortiment rezaných kvetov aj črepníkových rastlín.

Tešíme sa na Vás!

V prípade záujmu o akúkoľvek kvetinu nás neváhajte kontaktovať telefonicky na čísle 036 74 93318 alebo napíšte email na prommer@kvetyprommer.sk
Darujte kyticu - Bratislava a okolie

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8