Promócie

Promócie čerstvých bakalárov, magistrov alebo inžinierov sú jednou z najvzácnejších udalostí v živote človeka. Presne preto si na túto ceremóniu volíme najslávnostnejšie a najkonzervatívnejšie oblečenie. U mužov je to čierny oblek, biela košela a čierne topánky. Ženy to majú o niečo ťažšie. Vyberajú si niekedy šaty na mieru, pri ktorých sa rozhodujú ešte aj medzi látkami, aby boli ich šaty jedinečné a cítili sa počas ceremónie, ako kráľovné. Obrad promócií je konzervatívny a niekedy pripadá dosť archaicky. Najčastejšie sa začína príchodom absolventov, po nich prídu do miestnosti hodnostári v talároch. Neskôr musia absolventi zložiť sľub na žezlo fakulty a potom si môžu prebrať diplom, ktorý im právom patrí za úspešné ukončení štúdia. Hostia počas ceremoniálu sedia, postaviť sa musia len pri čítaní sľubu. Po ukončení sľubu v sprievode Gaudeamus igitur opustí sálu rektor, po ňom dekan a ostatní hodnostári.

Kytice a rôzne dary sa absolventom dávajú len potom, ako vyjdú zo sály. Medzi dary, ktoré dostávajú absolventi najčastejšie sú hodinky, značkové perá, encyklopédie alebo aj finančné dary, samozrejme až po kyticiach. Najčastejším darom je kytica kvetov, ktorá vyjadrí gratuláciu rodiny, známych a kamarátov k absolvovaniu vysokoškolského štúdia. Presne k najobľúbenejšiemu daru, ktorým sú kvety Vám veľmi radi pomôžeme v našom veľkoobchode s rezanými kvetmi a črepníkovými rastlinami. 

V prípade záujmu o akúkoľvek kvetinu nás neváhajte kontaktovať telefonicky na čísle 036 74 93318 alebo napíšte email na prommer@kvetyprommer.sk
Darujte kyticu - Bratislava a okolie

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8