Mikuláš

6. 12. Prichádza šiesty december a s ním aj Mikuláš, usmievavý deduško s nošou, plnou darčekov. Ale pozor, milí moji, iba pre tých, ktorí po celý rok poslúchali.

Aj v reálnom živote sa Mikulášovia podobajú tomu mýtickému. Ich hlavnou povahovou črtou je silná vôľa, dynamizmus, všestranná aktivita a najmä mravnosť. Tú asi zdedili po arcibiskupovi Mikulášovi, opradenom mnohými legendami o jeho dobrosrdečnosti, zmysle pre spravodlivosť a aj temperamente.

Skúsme si pripomenúť aspoň niektoré. Po smrti svojich rodičov zdedil veľa peňazí, no namiesto toho, aby ich sám utratil, vhodil hrudky zlata chudákovi dolu komínom, ktorý, nevediac ako sa vymaniť z biedy, chcel zo svojich troch dcér urobiť neviestky. Ďalšia hovorí o tom, ako Mikuláš zachránil troch nevinných šľachticov pred popravou.

Je ešte celý rad ďalších legiend, no títo naši, reálni Mikulášovia, sa najlepšie uplatnia v politike a na vedúcich postoch v oblasti hospodárstva.

Kvety
Pred zlými silami ich chráni najmä žihľava.

V prípade záujmu o akúkoľvek kvetinu nás neváhajte kontaktovať telefonicky na čísle 036 74 93318 alebo napíšte email na prommer@kvetyprommer.sk
Darujte kyticu - Bratislava a okolie

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8